В периода 31 март - 11 юли са станали 123

...
 В периода 31 март - 11 юли са станали 123
Коментари Харесай

Зачестяват катастрофите с мотористи

 

В интервала 31 март - 11 юли са станали 123 тежки случая

Зачестяват случаите на произшествия с присъединяване на мотори на пътя. Повече от 20 мотористи, потърпевши в произшествия през последните две седмици, са минали през столичната болница „ Пирогов ”. Лекарите приказват за повишен травматизъм, предава Нова тв.

В интервала 31 март - 11 юли са станали 123 тежки случая с водачи на транспортни средства на две гуми, сочи статистиката на Министерство на вътрешните работи. Причина за пътно-транспортните катастрофи най-често стават придвижването с превишена скорост, предприемането на несъобразени маневри, лишаване на преимущество и неспазване на отдалеченост.

В ефира на NOVA четирикратният европейски първенец по супермото Ангел Караньотов прикани мотоциклетистите да внимават с какви машини се движат по пътищата.

„ Лесно е да си купим мотоциклет, който е доста бърз, само че е мъчно да намерим подобен, който стопира добре ”, разяснява Караньотов.

Според него водачите на две гуми не би трябвало да разчитат изцяло и единствено на водачите на леки коли, тъй като те не са длъжни постоянно да пазят мотоциклетистите.

Още по тематиката гледайте във видеото.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР